RODO

MOŻESZ BYĆ PEWNY - TWOJE DANE SĄ W BEZPIECZNYM MIEJSCU

NASZYM CELEM SATYSFAKCJA I BEZPIECZEŃSTWO KLIENTÓW!

Administratorem danych osobowych jest firma

  • POLSIGN
  • Artur Pruszyński
  • ul Gdańska 48d 
  • reda 84-240  
  • NIP 5831687597

Cele i podstawy przetwarzania

Informujemy, że Pani/Pana dane osobowe są przetwarzane przez nas w przypadku:

  • żądania przez Panią/Pana pytania, w celu przedstawienia przez nas oferty. Podstawa prawna: podjęcie działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO)
  • składania przez Panią/Pana zamówienia, w celu wykonania umowy dokonania usługi. Podstawa prawna: niezbędność do wykonania umowy dokonania usługi (art. 6 ust. 1 lit. b RODO).

Dodatkowo, zgodnie z przepisami prawa dane osobowe będą przetwarzane dla celów podatkowych i rachunkowych.

Przechowywanie danych osobowych

Pani/Pana dane osobowe przetwarzane są przez nas tak długo, jak jest to niezbędne do wykonania umowy a także po jej zakończeniu, w celu:

  • dochodzenia roszczeń w związku z wykonywaniem umowy
  • wykonywania obowiązków wynikających z przepisów prawa, w tym w szczególności podatkowych

i rachunkowych

 

  • zapobiegania nadużyciom i oszustwom
  • statystycznych i archiwizacyjnych.

 

przez okres odpowiadający okresowi naszej odpowiedzialności za realizowaną usługę. Jeżeli przepis szczególny nie stanowi inaczej, termin przedawnienia wynosi lat dziesięć, a dla roszczeń o świadczenia okresowe oraz roszczeń związanych z prowadzeniem działalności gospodarczej — trzy lata.

W celu rozliczalności, tj., udowodnienia przestrzegania przepisów dotyczących przetwarzania danych osobowych, dane osobowe będą przechowywane przez okres w których Administrator zobowiązany jest do zachowania danych lub dokumentów je zawierających dala udokumentowania spełniania wymagań prawnych i umożliwienia kontroli ich spełnienia przez organy publiczne.

Odbiorcy danych

Pani/Pana dane osobowe przekazywane są dostawcom usług, z których korzystamy w celu realizacji zawartej umowy.

  • Podmioty przetwarzające, które działają wyłącznie na nasze polecenie: usługi księgowe, kurierzy.
  • Administratorzy, którzy nie działają wyłącznie na polecenie i sami ustalają cele i sposoby wykorzystania Pani/Pana danych osobowych Klientów. Świadczą oni usługi płatności elektronicznych oraz bankowe.

Prawa osób których dane dotyczą

Zgodnie z RODO przysługują Pani/Panu następujące prawa:

  • Prawo do cofnięcia zgody
  • Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych
  • Prawo do usunięcia danych („prawo do bycia zapomnianym”)
  • Prawo do ograniczenia przetwarzania danych
  • Prawo dostępu do danych
  • Prawo do sprostowania danych
  • Prawo do przenoszenia danych
  • Prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego — Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Informacja o wymogu/dobrowolności podania danych

Przekazanie przez Panią/Pana dane osobowe następuje dobrowolnie, z tym jednak zastrzeżeniem, że niepodanie danych w przypadku chęci zawarcia umowy, uniemożliwi jej zawarcie a w konsekwencji jej wykonanie.

Przekazywanie do Państwa Trzeciego

Informujemy, że Administrator danych nie ma zamiaru przekazywać Pani/Pana danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.